Menu

Festivaler du inte får missa 2017

Sommaren är snart här och det är dags att planera alla festivalbesök. Det finns en mängd festivaler att välja mellan, från stora internationella evenemang med världsartister till mindre gatufestivaler. Här kommer du att få tips på vilka festivaler som du bara inte får missa denna sommaren. Redan nu har många av sommarens festivaler spikat sitt program och bokat sina artister. Vi har koll på var de hetaste artisterna just nu kommer att uppträda. Du kommer också att få lite tips som är bra att ta med sig in på festivalområdet. Så leta upp tältet och ladda bergsprängaren för nu kör vi!

Börja sommaren i Norje

Norje, det stavas faktiskt så, är platsen där en av Sveriges största årliga festivaler äger rum. Vi pratar självklart om Sweden Rock Festival. Varje år i mitten av juni invaderar över 30.000 besökare det lilla samhället i Blekinge för att lyssna till några av de absolut största rockartisterna som finns. Genom åren har festivalen gästats av bland annat Guns n Roses, Deep Purple, Meat Loaf och Def Leppard. biljetter till Sweden Rock Festival köper du enklast via festivalens hemsida eller hos närmsta biljettombud. Gästar du Sweden Rock finns en mängd olika boendealternativ att välja på. Klassikern är självklart tält. Väljer du detta så tänk på att köpa ett billigt tält som du inte behöver vara rädd om. Det kan gå vilt till på efterfesten. För dig som vill ha en lite lugnare plats mellan spelningarna finns både stugor och hotell på nära håll.

Andra festivaler sommaren 2017

Förutom Sweden Rock finns det naturligtvis många andra festivaler att besöka. En av dem är Bråvalla festivalen utanför Norrköping som i år får besök av både Håkan Hellström och Laleh. Bråvalla är den största festivalen i Sverige sett till antal betalande åskådare. En av de största stadsfestivalerna är Way out West som hålls under tre dagar i augusti. Här bjuds på en blandning av artister på olika scener runt om i Göteborg. Dessutom kombineras det med mängder av matstånd och öltält över hela staden samt andra kulturinslag som konst, grafitti och poesi. Tänk på att många festivaler blir slutsålda långt innan de går av stapeln. Passa därför på att köpa dina biljetter redan nu. Ett tips kan vara att ta ett enkelt snabblån för att köpa biljetterna som du kan betala tillbaka med skatteåterbäringen.

pinstagram