Menu

Uriah Heep

Uriah Heep är liksom Deep Purple och Led Zeppelin ett av de hårdrocksband som bildades i slutet av 1960-talet (närmare bestämt 1969) i Storbritannien, och som hade sin storhetstid under 1970-talet. Uriah Heep bildades genom att det som kvarstod av två andra band, The Gods och Spice, slog sig samman. Bandnamnet Uriah Heep tog de från en av karaktärerna i Charles Dickens David Copperfield.

Även deras debutalbum hämtade inspiration från David Copperfield, då titeln, Very eavy’ very umble, refererar till en fras som just karaktären Uriah Heep ofta sade. Det var dock inte förrän med sitt tredje album, Look At Yourself, som Uriah Heep verkligen slog igenom internationellt. Efter detta tredje album förändrades banduppsättningen något, och bandet bestod då av Ken Hensley, Mick Box, David Byron, Lee Kerslake och Gary Thain. Det var med dessa medlemmar som Uriah Heep nådde som störst framgångar, och producerade två av deras mest framgångsrika album: Demons and Wizards och The Magician’s Birthday. Av medlemmarna från gruppens storhetstid är det bara Mick Box som fortfarande är med i bandet idag.

När det gäller äldre hårdrocksband som Uriah Heep gäller det att ta varje tillfälle i akt att se dem live, eftersom man aldrig vet vilken konsert som kan bli den sista. I väntan på att Uriah Heep ska turnera igen får man dock nöja sig med att gå på andra rockkonserter. Om man skulle vilja inleda konsertkvällen med en god middag och en rolig aktivitet, är det bästa stället i Stockholm att gå till O’Learys i Mall of Scandinavia. Där kan man nämligen både äta gott och spela bowling, vilket är en perfekt uppvärmning inför allt hoppande och dansande i publikhavet på konserten.

pinstagram