Menu

Guns N’ Roses – bandet som förändrade rockmusiken

Guns N’ Roses förändrade rockmusiken under 90-talet från den glittriga och glammiga rocken till en hårdare och mer intensiv musikstil. Bandet slog igenom stort med sitt album Appetite for Destruction som blev en enorm succé med topplisteplaceringar över hela världen.

Guns N’ Roses har under åren turnerat världen runt och har fortfarande tusentals trogna fans. Om du ska gå på någon av deras konserter eller en konsert med en annan av dina favoritartister är det bra att fundera på vilka kläder som passar bäst. Ofta är det långa väntetider i kö innan insläppet och det gäller därför att ha både bekväma och varma kläder om det är kyligt utomhus. Om du vill klä dig i kvalitetskläder som är både bekväma och eleganta är ett besök på johnells.se en bra idé. Hos Johnells hittar du kvalitetsmärken för både dam och herr och kan enkelt beställa hem dina favoriter via nätet.

Genombrottet

Guns N’ Roses bildades i slutet av 1980-talet och bestod då av medlemmarna Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan och Steven Adler. De mest framträdande medlemmarna var sångaren Axl Rose och gitarristen Slash med sin karakteristiska höga hatt och stora burriga hår. Redan 1990 fick dock trummisen Steven Adler sparken på grund av sina drogproblem. Steven ersattes av den mer erfarna trummisen Matt Sorum. Guns N’ Roses fick makalösa framgångar med låtar som ”Paradise City” och ”Patience”. När de slog igenom var glamrocken stor och Guns N’ Roses kom att förändra trenden inom rockmusiken totalt genom sin hårdare framtoning med rå musik och en kaxig klädstil som kopierades av tusentals fans.

Återförening

Guns N’ Roses har under åren drabbats av interna konflikter och under en tid var det bara sångaren Axl Rose som var kvar av originalmedlemmarna. Övriga medlemmar bildade egna band och turnerade på var sitt håll. Eftersom bandet slog igenom tack vare frontfigurer som gitarristen Slash och den coola basisten Duff McKagan lyckades inte Axl nå lika stora framgångar på egen hand. Efter en lång tid återförenades till slut tre av bandets ursprungliga medlemmar och idag är både Axl, Slash och Duff ute på en gemensam turné med namnet ”Not In This Lifetime Tour”. Det har även hintats att Guns N’ Roses ska släppa ett gemensamt album på nytt.

Om du är nyfiken på att veta mer om Guns N’ Roses och ta del av deras musik finns det en uppsjö av information och bra låtar. Om du aldrig har hört någon av deras låtar är ”Paradise City” , ”Welcome to the jungle” och ”Sweet Child o’ Mine” klassiska låtar som du troligen kommer att tycka om. Kolla också in deras turnéschema för att se när de kommer till en stad nära dig för att kunna uppleva deras musik live!